fredag 12 juni 2009

Köket

Jag kom på att jag inte visat så mycket helhetsbilder från vårt hem, har mest blivit detaljbilder. Så jag tänkte börja med en liten rundvandring och först ut är köket.
När vi flyttade hit fanns det inget skafferi, men eftersom det var något som stod högt på listan så började vi fundera över hur vi skulle få plats med ett. Köket hyste tidigare en matplats, så när vi rev en vägg mot det som var finrum förut och placerade matbordet där, fick vi mer plats över i köket.
Så här ser det ut inuti. Hyllorna är kanke inte de snyggaste och inte de jag hellst velat ha, men det är onekligen praktiskt att kunna flytta på dem efter behov. Jag får väl snygga till dem med en spets på kanten.
Vänder man sig 180° är det detta man ser. Det var här väggen tidigare fanns och längst till höger i bilden skymtar matbordet. Alla skåp är de gamla och de sitter kvar där de satt tidigare. Vi har gjort om luckorna som var helt släta och i ek, satt nytt kakel och bytt ut vask, bänkskiva och vitvaror. Golvet är den gamla plastmattan, som var orange och beige, som målats.
Hoppas ni får en mysig helg, trots vädrer. Men ibland kan det vara skönt med lite ruskväder, så att man kan mysa inne med tända ljus.

4 kommentarer:

LOPPISLIV sa...

Hej Mia! Tack för senast, så trevligt att träffas. Du är välkommen igen när maken ska ut och köra cross :-) Nåå blev det en kommod innan hemfärden ?? Fint kök ni har, ska bli spännande att se hur golvet blir när du målat klart. Här lyser solen idag på en klarblå himmel, härligt!!! Kraaam Paula

Cilla sa...

Hej Mia!
Kul att du tittade förbi butiken Hoppas sakerna kommit på plats. Så fint kök ni har, ser jättemysigt ut. Vi håller oxå på att bygga skafferi.

Kram Cilla

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej Mia!
Så fint ni har i köket! Och så härligt med ett riktigt skafferi...
Tyvärr så har ju inte vi plats med ett sådant.
Förstår att du gillar att vara i köket...
Kram
marie

Unknown sa...

Hej vännen,

Så fint Ni gjort i Ert kök.
Gillar den gamla stilen och det är ju underbart med ett stort riktigt skafferi.

Önskar Dig en Glad Midsommar och en riktigt skön sommar.
Sköt om Dig
Kramisar Jeanette