lördag 28 februari 2009

Jag har fångat våren

Så här års minskar antalet saker här hemma och ersätts med mer växter. Jag vill känna även inomhus att våren är på väg. I min fågelbur har jag "fångat våren". Snödroppar i små kakformar fröpåsarna från Danmark har flyttat in. I dag är det verkligen vår i luften ute. Känns nästan overkligt att vi för en vecka sedan åkte pulka i nästan två decimeter snö.
Hoppas att ni alla får en skön helg och att vårsolen lyser på er.

fredag 13 februari 2009

Ett, två, tre...

Så var det tid att ge sig på flaskan med orchdéerna. En hammare behövdes. Efter viss förhandling fick jag låna sonens, mot försäkran om att vara försiktig med den och att han fick tillbaks den så fort jag krossat flaskan.
Lite kul var det faktiskt.
Och här är resultatet. Flaskan innehöll fyra små plantor, två små och två lite större. Krukorna hamnade under penseln i gårkväll och förvandlades från brun-röda till ljus-gråa.

söndag 8 februari 2009

En ande i flaskan?

Jag fick en rolig och annorlunda födelsedagspresent av en mycket kär vän som vet precis vad jag gillar. Det är en flaska med orchidéer. Jag är nämligen lite galet förtjust i just orchidéer. Plantorna är frösådda i flaskan och det är tänkt att man ska krossa flaskan och sätta de små plantorna i krukor när de blivit stora nog. Så jag får väl ta mod och hammare till mig en dag och göra ett försök.