söndag 21 december 2008

Stämning i stugan

Nu är granen på plats och pyntad. Så fort man tar in den så höjs julstämningen tycker jag. Vi pyntar vår gran med udda kulor i vitt och silver och med strutar, kanel, spets- och sidenband.
Jag tycker att det är just blandingen som gör granen personlig och vacker.
Under granen ligger så klart julklapparna. De är inslagna i vitt och naturfärgat papper och med röda pappersband och lack-sigill.
På dörren till vårt skafferi hänger dessa hjärtan som fått en släng med färg för att se lite frostiga ut.
Så nu väntar vi bara på tomten.
God Jul till er alla, och stort tack för alla fint kommentarer. De betyder SÅ mycket för mig.
Kram Mia

torsdag 18 december 2008

Svinstian

Ja, därifrån kommer vår nya lampa.
När vi var i Danmark i höstas på bloggträffen, så föddes idéen om min nya lampa. Det var på Honning og Flora som jag såg en lampa som föll mig i smaken. Dessvärre gjorde inte prislappen det samma. Lampa hade dessutom inte rätt färg. Men det var något med lampan som var lite bekant. Och efter en stund kom jag på vad det var. Den hade flera gemensamma nämnare med "grisalampor". Värme-lampor som man har till små-grisar.
En grisalampa införskaffades. Och tvättades - MÅNGA gånger. Lite färg behövdes också - orginalfärgen är orange. Den stora röda glödlampan byttes mot en vanlig lågenergi-lampa och sladden ersattes mot en ny invävd, tvinnad, grå sladd.

Nu hänger den över vårt matbord. Det bästa av allt var nog priset. Tokalkostnaden slutade på 57 kronor.

tisdag 16 december 2008

Min tur-dag ...

... var det i går. Jag vann nämligen i två utlottningar här i blogg-världen. Min först vinst fick jag av Jea på Blomsterkompaniet. En helt underbar bukett. Tack snälla Jea, jag njuter verkligen av den.
Den andra fick jag av Anna-Karin på CanCan. Ett armband från Edbladh & Co. SÅ fint och verkligen i min stil. Tack snälla!
CanCan interior´s nystartade web-shop hittar ni här. Väl värt ett besök.

lördag 13 december 2008

Inga finska pinnar...

... men ett finskt sagohus.

Här bakades pepparkakor för glatta livet i går. Förutom katter, kameler, får och dinosaurier så blev det ett hus. Och inte vilket hus som hellst. Det är nämligen mumintrollens hus vi gjort.
Jag hittade formar i leksaksaffären som jag bara inte kunde motstå. Vem vill inte ha lite sago-mystik hemma.

torsdag 11 december 2008

Vinnaren

Och vinnaren är...

CHRISTINA

Stort grattis till dig.

Maila din adress till mig, så kommer dit virk-kit på posten.

Tack till alla som deltagit, jag önskar att alla kunde vunnit.

söndag 7 december 2008

Andra advent

Hoppas ni alla haft en mysig helg. Vi har fått en del gjort här hemma. Visar er en annan dag, för när vi var färdiga hade det blivit för mörkt för att fota. Kan i alla fall avslöja att jag målat med färg i annan kulör än vit. Visar i stället en av våra adventsljusstakar. Kruka i zink med mossa, blockljus och tags i zink. Just nu njuter jag verkligen av mina vita hyacinter. Glöm inte tävlingen!